lørdag 31. mars 2007

Ei helg på Gállajávri

Gállajávri ligger i toppen av Skibottendalen noen timers skitur fra parkeringsplassen på grensa til Finland. Anne skulle ha jobbehelg, så det ble Kirsti, Akita og jeg som kjørte avsted i Fia denne gangen. Vi kom avgårde fra byen i 15-tida, så det var godt mørkt da kom inn til enden av Gállajávri og begynte å slå opp teltet i et storslått nordlys.
Jeg har aldri vært særlig fan av teltliv og har stort sett sverget til fjellduk og åpen himmel, men etter denne turen har jeg blitt av en helt annen oppfatning: Teltlivet om vinteren er, så rart det enn kan høres, mye mer komfortabelt enn telting sommerstid. Om sommeren våkner man gjerne opp med en sol som har varmet teltet opp til å bli en bakerovn, eller at nattens nedbør har gjort teltet plask vått og trasig. Vinterstid slipper man alt dette, og man får i tillegg mye bedre plass fordi vi kan grop i ytterteltet. Da får du også en gjerne en herlig kjøkkenbenk hvor du kan brenne stearinlys og lagemat. Fra innerteltet kan du sitte og dingle med beina, og selv om det er stjerneklart og kaldt som fy ute, sørger stormkjøkkenet for å skape en god temperatur inne i teltet. Er man blant de heldige som eier en primus, blir det sikkert enda varmere.



Fisket var så som så denne ganga. Det vil si, det var nok av fisk i vannet, men det var ikke så lett å få den til å bite. Kirsti og jeg fikk begge en ny art på artslista: Lake. En merkelig fisk som gjerne omtales som ferskvannstorsken. Første dagen fikk vi bare 3 små laker, så fløtestekt røye ble byttet ut med pølser i fløtesaus. En liten nedtur kanskje? Dagen etter fikk vi noen smårøyer, men storfangst ble det likevel ikke. Vi boret i innosen. Det nappet litt i ny og ne, men det var vanskelig å få fisken til å sitte. Da vi la oss på magen og kikket ned i hullet, så vi at det var fisk innom rett som det var. Den var rett og slett bare nysgjerrige, men ikke sultne nok til å bite. Litt frustrerende kanskje, men likevel utrolig spennende å ligge å pilke og se hvordan fiske reagerte på de forskjellige fiskeredskapene.

Noen flere bilder fra turen:


Kart over området kommer dersom jeg får lov av geoNorge til å bruke kart fra deres karttjeneste.


Noen av Kirstis bilder:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du finne 3 feil her? (linken nedenfor)
Testen er prøvd ut på 1500 personer. Kun 357 personer klarte å finne de 3 feilene.
HO MOR klarte ikke - men hun har fasiten-----

God påske!


http://members.home.nl/saen/Special/Zoeken.swf

Hilsen HO MOR

Rannveig sa...

at jeg aldri lærer. og dét typisk nok på en kveld jeg er alene hjemme og fra før litt mørkeredd. jeg hadde ventet dette av deg, borgar, men av din mor?? det ligger tydeligvis en bestialsk type humor til familien..